Απαγόρευση συνέχισης πλόων Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα -Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Απαγόρευση συνέχισης πλόων Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα -Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα  
 
   Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''FLYING DOLPHIN XXIX'' Ν.Π.10232, για την αποκόλληση τριών πνευστών σωσίβιων σχεδίων (LIFERAFTS) κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου του από το λιμένα Αίγινας για  λιμένα Πειραιά.
     Το  Ε/Γ-Υ/Γ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πειραιά, αποβιβάζοντας τους εβδομήντα τέσσερις (74) επιβάτες του, όπου του απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων μέχρι την αποκατάσταση – επανατοποθέτηση των πνευστών σωσίβιων σχεδίων και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ το επόμενο δρομολόγιό του προς τους λιμένες Πόρου, Ύδρας, Ερμιόνης, Σπετσών και Πορτοχελίου παρέμεινε ανεκτέλεστο.
         
      *****
 
   Συνελήφθη βραδινές ώρες χθες από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας 17χρονος αλλοδαπός στο νότιο λιμένα Πατρών στο χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων τα οποία επρόκειτο να φορτωθούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό.
   Συγκεκριμένα, ο 17χρονος κατελήφθη να παραβιάζει τις πόρτες από Φ/Γ όχημα, ώστε να εισέλθει σε αυτό και στη συνέχεια να εξέλθει από τη χώρα, αποφεύγοντας έτσι, τον προβλεπόμενο έλεγχο από τις αστυνομικές αρχές.
   Επιπρόσθετα, ο 17χρονος κατείχε αναδιπλούμενο σουγιά με μήκος λεπίδα έντεκα (11) εκατοστών ο οποίος και κατασχέθηκε.
    Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
    *****
 
   Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών,ηλικίας 49 και 57 ετών προέβησαν βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
   Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
   Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL