Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και τη Μυτιλήνη -

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα και τη Μυτιλήνη - Απαγόρευση απόπλου Α/Κ σκάφους στην Άνδρο - Κατάσχεση δολωμάτων στην Κεφαλληνία - Πτώση δίκυκλου οχήματος στον Πόρο

 

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου συνελήφθη μία 19χρονη αλλοδαπή, από τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατηγό λιμένα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Εκατόν δεκαεπτά κιλά και είκοσι ένα γραμμάρια (117,21kg) αλιευμάτων κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες χθες, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Άνδρου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή ''ΔΥΣΒΑΤΟ ΣΤΕΝΟ ΑΝΔΡΟΥ - ΤΗΝΟΥ'', εντοπίστηκε το Α/Κ ''ΧΡΥΣΟΥΛΑ'' Ν. Σύρου 1121 να διενεργεί αλιεία με δίχτυα χωρίς να λειτουργεί η δορυφορική συσκευή αυτόματου εντοπισμού (V.M.S.), λόγω δηλωθείσας παύσης αλιευτικής δραστηριότητας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του αλιευτικού σκάφους μέχρι διαπίστωσης επαναλειτουργίας της V.M.S., κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα διατέθηκαν σε ευαγή ιδρύματα.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

 

*****

 

Πεντακόσια (500) άτομα δολωμάτων του είδους ολοθούρια κατασχέθηκαν, βραδινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω στελέχη σε διενεργηθέντα αλιευτικό έλεγχο στο λιμένα Ληξουρίου, εντόπισαν το Ε/Π-Α/Κ ''ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΛΑ'' Ν.Κ. 251 να κατέχει τον ως άνω αριθμό δολωμάτων, αντί του προβλεπόμενου αριθμού των εκατόν πενήντα (150) ατόμων.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις.

 

*****

 

Δίκυκλο όχημα έπεσε, απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα ν. Πόρου, με επιβαίνοντες τον 41χρονο οδηγό και συνεπιβάτη την 5χρονη κόρη του.

Άμεσα, με τη συνδρομή στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παρευρισκόμενων στο σημείο, οι ανωτέρω εξήλθαν από τη θάλασσα, ενώ μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Γαλατά για προληπτικούς λόγους.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε η διαδικασία διοικητικών κυρώσεων, ενώ το ανωτέρω όχημα ανελκύστηκε χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

 

Κατηγορία:


Wildcard SSL