Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Λέσβο- Σύλληψη παράνομης αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα - Παροχή συνδρομής σε Α/Κ σκάφος στην Ιερισσό - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στην Κω

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Λέσβο- Σύλληψη παράνομης αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα - Παροχή συνδρομής σε Α/Κ σκάφος στην Ιερισσό - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού στην Κω
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα έξι (66) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
Στη σύλληψη μίας 23χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ιερισσού, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό μηχανικής βλάβης στο ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος ''ΜΑΡΙΛΗ'', στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ιερισσού, με δύο (02) επιβαίνοντες. 
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το “ΜΑΡΙΛΗ” και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ιερισσού.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΣΟΥ'' Ν.Π. 8591, 6χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
*****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Κω, στην παραλία περιοχής “ΤΙΓΚΑΚΙ” ν. Κω.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL