Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Κω

Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κω, για παράβαση του νόμου Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και άλλες διατάξεις (Ν.4139/2013) και παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο ανωτέρω αλλοδαπός κατά την αποβίβαση του από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, να κατέχει  πενήντα (50) πακέτα καπνού των πενήντα γραμμαρίων το καθένα, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ εντός αποσκευής που κατείχε ανευρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες μέσα σε βραστήρα, εξήντα μία (61) αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες αποσπάσματα ύποπτης ναρκωτικής ουσίας (πιθανόν ακατέργαστη κάνναβη), μικτού βάρους εκατόν τριών γραμμαρίων και επτά δεκάτων (103,7 gr).
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα εν λόγω λαθραία καπνικά προϊόντα και οι ναρκωτικές ουσίες .
Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL