Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στην Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη -

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στην Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη - Κατάσχεση δολωμάτων στην Ερέτρια – Εντοπισμός νεκρού δελφινιού
 
Στον εντοπισμό πενήντα ενός (51) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018'', ενώ συνελήφθη και ο 21χρονος αλλοδαπός  χειριστής της λέμβου.  
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων. 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης. όπου συνελήφθη ο 21χρονος χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού για παραβίαση του άρθρου 182 Π.Κ., προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον οικείο λιμένα.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω έφερε δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας με περιοριστικό μέτρο διαμονής στη νήσο Λέσβο. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
      
*****
Εξακόσια (600) άτομα δολωμάτων του είδους ολοθούριο (ΗOLOTHURIA) κατασχέθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ερέτριας.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο στη θαλάσσια περιοχή Αμάρυνθου, τα ανωτέρω στελέχη εντόπισαν ερασιτέχνη αλιέα να έχει αλιεύσει την εν λόγω ποσότητα δολωμάτων με αυτόνομη καταδυτική συσκευή. 
Η ποσότητα αυτή κατασχέθηκε, όπως επίσης και δύο (02) φιάλες παροχής οξυγόνου κατάδυσης, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό από τη Λιμενική Αρχή Πόρτο Λάγος επί της παραλίας Σκάλας Αβδήρων Ξάνθης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL