Μικρής έκτασης πυρκαγιά στο Πέραμα – Μηχανική βλάβη πλοίου στην Δραπετσώνα – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιάς σε ξύλινα μαδέρια σκαλωσιάς στον εξωτερικό πρυμναίο αριστερό χώρο του Ro – Ro πλοίο “SILVER MOON” σημαίας Παναμά, το οποίο είναι πλαγιοδετημένο στον προβλήτα ΙΙ της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος προς διενέργεια επισκευών. 
Άμεσα στο ανωτέρω πλοίο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και πυροσβεστικό όχημα, ενώ το σημείο προσέγγισε και το Ρ/Κ πλοίο «ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΧVΙΙ» Ν.Π. 12374 .
Η κατάσβεση πραγματοποιήθηκε με ιδία μέσα από το πλήρωμα του πλοίου και από το ανωτέρω Ρ/Κ.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ή ζημιά σε άλλο πλοίο  ούτε θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SILVER MOON” μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. 
*****
Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Σαρωνικού, Λαυρίου και Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για μηχανική βλάβη του Φ/Γ-Ο/Γ ΄΄ΤΑΛΩΣ΄΄ Ν.Π.10899 στη θαλάσσια περιοχή  Σαρωνικού κόλπου.
Το ΄΄ΤΑΛΩΣ΄΄, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Δραπετσώνας για  Πάρο – Κω - Ρόδο με δεκαέξι (16) άτομα πλήρωμα, δώδεκα (12) επιβάτες και σαράντα τρία (43) Φ/Γ οχήματα, επέστρεψε αυτοδυνάμως στο λιμένα Νέου Μόλου Δραπετσώνας
Από τη Λιμενική Αρχή Κερατσινίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001, 87χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL