Ημιβύθιση αλιευτικού σκάφους και πρόσκρουση στο Αλιβέρι

Ημιβύθιση αλιευτικού σκάφους και πρόσκρουση στο Αλιβέρι – Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με την από 08/11/2011 προσάραξη του Φ/Γ «CAFER DEDE»στη Σύρο – Σύλληψη αλλοδαπού στο Πέραμα – Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου ενημερώθηκε για περιστατικό πρόσκρουσης του Α/Κ σκάφους «ΑΝΔΡΕΑΣ» Ν.Α. 03 σε άγνωστο πλωτό ναυπήγημα, στη θαλάσσια περιοχή «ΠΟΥΝΤΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ» Ευβοίας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Α/Κ σκάφος «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» Ν.Α. 78 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκε ότι το ημιβυθισμένο πλωτό ναυπήγημα ήταν το Α/Κ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΙ» Σ.Α. 86. Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη του «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΙ», πρωινές ώρες σήμερα, διαπίστωσε εισροή υδάτων από άγνωστη αιτία, με αποτέλεσμα την ημιβύθισή του, ενώ ο ίδιος κολυμπώντας βγήκε στην πλησιέστερη ακτή και μετέπειτα ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πλώρη και την καρίνα του Α/Κ «ΑΝΔΡΕΑΣ», το οποίο αλίευε στην περιοχή, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Τα δύο σκάφη ανελκύθηκαν με ασφάλεια.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Αλιβερίου. 

===================

Απογευματινές ώρες χθες, αποκολλήθηκε το  Φ/Γ «CAFER DEDE» σημαίας Μάλτας  το οποίο είχε προσαράξει, σε βραχώδη ακτή, στη θαλάσσια περιοχή «ΜΕΓΑΣ ΓΙΑΛΟΣ» νότια της νήσου Σύρου, την 08/11/2011.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκόλλησης δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή  υδάτων.

===================

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Λιμενικού Τμήματος Περάματος στο Φ/Γ πλοίο «KRISSA» σημαίας Παναμά, που ελλιμενίζεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, διαπιστώθηκε ότι εργαζόταν 62χρονος αλλοδαπός χωρίς να κατέχει άδεια παραμονής και εργασίας σε ισχύ, ο οποίος συνελήφθη.

Από το Λιμενικό Τμήμα Περάματος αναζητείται στα χρονικά όρια του αυτοφώρου ο νόμιμος εκπρόσωπος της διαχειρίστριας εταιρείας του πλοίου.

===================

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, τέσσερις (04) αλλοδαποί, κρυμμένοι εντός φορτίου φορτηγού οχήματος, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό να την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL