Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στο Αγκίστρι - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Σύλληψη ημεδαπού στη Ρόδο - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Μαρμάρι– Διακομιδές ασθενών

Προσέκρουσε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΑΙΟΣ” Ν.Π. 11228 κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του, στο λιμάνι της Σκάλας Αγκιστρίου. 
Ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Αίγινα – Αγκίστρι – Αίγινα – Πειραιά με 198 επιβάτες – 13 Ι.Χ. - 1 Φ/Γ και 8 Δ/Κ.
Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια και αποβίβασε τους επιβάτες του.
Από το περιστατικό τραυματίστηκαν ελαφρά πέντε (05) επιβάτες, οι τέσσερις (04) εκ των οποίων μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κ.Υ. Αίγινας και εξήλθαν, ενώ η έτερη τραυματίας μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο .
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΧΑΙΟΣ” μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης  βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας  από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας .
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι (36) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ” ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Στη σύλληψη ενός 64χρονου ημεδαπού, για παράβαση του άρθρου 58 του ν. 3028/2002 (υποχρέωσης δήλωσης μνημείου),  προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφορικών, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην παραλία ΙΞΙΑΣ Ρόδου, βρέθηκε στην κατοχή του 64χρονου ένας (01) αμφορέας 1ου έως 3ου αιώνα μ.Χ.. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε ο ανωτέρω αμφορέας και ενημερώθηκε η  εφορεία αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρύστου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό πτώσης οχήματος στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Μαρμαρίου, χωρίς επιβαίνοντες.
Το ανωτέρω όχημα ανελκύστηκε άμεσα με μέριμνα του ιδιοκτήτη, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρύστου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμενίσκο Κουκουναρίων Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν. Σκιάθου 158, μία 57χρονη και ένας 58χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL