Εξάρθρωση διεθνούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μετά από συντονισμένη επιχείρηση διωκτικών Αρχών ημεδαπής και αλλοδαπής

Εξάρθρωση διεθνούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών μετά από συντονισμένη επιχείρηση διωκτικών Αρχών ημεδαπής και αλλοδαπής

Μετά από ευρεία και πολυήμερη επιχείρηση των Ελληνικών Αρχών Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες των χωρών Ιρλανδίας και Μ. Βρετανίας, εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση, η οποία εισήγαγε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία, τις οποίες στη συνέχεια μετέφερε με οχήματα φορτηγά ψυγεία στη Μ. Βρετανία και ακολούθως στην Ιρλανδία.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 23ης Νοεμβρίου συνελήφθη στο λιμένα Ηγουμενίτσας Ιρλανδός υπήκοος, διότι στο έμφορτο με πορτοκάλια φορτηγό ψυγείο που οδηγούσε, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν συνολικά 120 κιλά κάνναβης. Ακολούθως στην Αττική συνελήφθησαν ένας ημεδαπός και ένας Ιταλός υπήκοος, μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών, ενώ κατασχέθηκαν επιπρόσθετα:

- 103 κιλά κάνναβης σε αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή Ασπροπύργου και

- 18 κιλά κάνναβης σε φορτηγό αυτοκίνητο που βρισκόταν εντός της αποθήκης, έτοιμα προς μεταφορά με προορισμό επίσης την Ιρλανδία, μέσω λιμένων Δυτ. Ελλάδας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν εκτός του 15ου Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου ΛΣ–ΕΛ.ΑΚΤ, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Ο.Π.Κ.Ε της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και στελέχη των Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας και ΣΔΟΕ Ηπείρου – Παράρτημα Ηγουμενίτσας.           

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL