Τραυματισμός ναυτικού στη Θεσσαλονίκη

Τραυματισμός ναυτικού στη Θεσσαλονίκη – Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με την από 15/11/2011 προσάραξη του Φ/Γ «FGM COMMANDER» στην Ύδρα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ 1» στην Αίγινα - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ότι 38χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος του Φ/Γ πλοίου «ΝΑΖΛΙΚΙΖ» σημαίας Τουρκίας, το οποίο βρίσκεται σε κρηπίδωμα του λιμένα Θεσσαλονίκης, τραυματίστηκε ενώ εκτελούσε ηλεκτρολογικές εργασίες.  

Ο 38χρονος ναυτικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

======================

Μεσημβρινές ώρες χθες, αποκολλήθηκε το M/Vπλοίο «FGMCOMMANDER» σημαίας Παναμά, το οποίο είχε προσαράξει σε αβαθή, στα νότια της νήσου «ΔΟΚΟΥ» και δυτικά της νήσου Ύδρας, την 15/11/2011.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αποκόλλησης δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

=====================

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Υ/Γ «ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ 1» N.Π. 8037, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αίγινα για Αγκίστρι,   ότι παρουσίασε πρόβλημα στον έλικα της δεξιάς κύριας μηχανής.

Το πλοίο επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αίγινας, με την αριστερή κύρια μηχανή,  ενώ οι δέκα επτά (17) επιβάτες που επέβαιναν επί του πλοίου προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας με θαλάσσιο ταξί καθώς επίσης και οι έξι (06) επιβάτες που ανέμεναν να ταξιδέψουν από τον λιμένα Αγκιστρίου προς Αίγινα.

Άμεσα προσωπικό Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Αίγινας,  διενήργησε έκτακτη επιθεώρηση διαπιστώνοντας καλή λειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής, ενώ από δύτη διαπιστώθηκε η απώλεια δεξιού έλικα και τμήματος άξονα καθώς επίσης και την καλή κατάσταση των υφάλων του πλοίου.

Από την Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

=====================

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την διενέργεια ελέγχου σε φορτηγό όχημα / επικαθήμενο, τέσσερις (04) αλλοδαποί οι οποίοι βρίσκονταν εντός του φορτίου του ανωτέρω οχήματος, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL