Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Αποβίβαση αλλοδαπών ασθενών από Κ/Ζ πλοίο στη Ρόδο – Κράτηση Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενών

Στη σύλληψη μίας 41χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
Επίσης, στη σύλληψη μίας 24χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που άνηκε σε άλλο πρόσωπο,  με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, ότι 68χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου «GOLDEN IRIS» σημαίας Παναμά, το οποίο προσέγγιζε το λιμάνι της Ρόδο, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παραλαβή του ανωτέρω ασθενούς, ενώ κατά την προσέγγιση του Κ/Ζ πλοίου, ο κυβερνήτης του πλωτού ενημερώθηκε από το πλοίαρχο του «GOLDEN IRIS», για την ύπαρξη νέου περιστατικού ασθένειας 48χρονου αλλοδαπού επιβάτη.
Οι δύο ασθενείς παρελήφθησαν από το ΠΛΣ και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μανδρακίου Ρόδου και στη συνέχεια διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για περαιτέρω νοσηλεία.
*****
Στο μέτρο της κράτησης τέθηκε βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ «CARTOYR GAMMA» σημαίας Ιταλίας, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας προγραμματισμένης ειδικής εν όρμω κοινής επιθεωρήσεως στο εν λόγω πλοίο από Επιθεωρητές της οικείας Λιμενικής Αρχής και των Ιταλικών Αρχών Πρίντεζι, στο πλαίσιο της Κοινοτικής Οδηγίας 99/35/ΕC και 2009/16, διαπιστώθηκαν επτά (07) παρατηρήσεις υπό κράτηση (DETAINABLE DEFICIENCIES) και δώδεκα (12) παρατηρήσεις προ απόπλου (BEFORE DEPARTURE). 
Κατόπιν των ανωτέρω από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε η εκτέλεση δρομολογίων και επιβλήθηκε το μέτρο της Κράτησης στο «CARTOYR GAMMA» πλοίου μέχρι αποκατάστασης των Παρατηρήσεων. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001, ένας 87χρονος και μία 02χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL