Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στη Θήρα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοιοκτήτη - Κυβερνήτη του Θ/Γ σκάφους ''HOME FREE'' σημαίας Βρετανίας, για περιστατικό προσάραξης του σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «ΕΞΩΜΥΤΗΣ ΒΛΥΧΑΔΑΣ» ν. Θήρας, κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δήλωση του ανωτέρω, ενώ το θαλαμηγό βρισκόταν αγκυροβολημένο έξω από το αλιευτικό καταφύγιο, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, παρασύρθηκε με αποτέλεσμα την προσάραξη του σε αβαθή και την εισροή υδάτων.

Επί του θαλαμηγού επέβαιναν τρία (03) άτομα, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην ακτή, καλά στην υγεία τους.

Πρωινές ώρες σήμερα θα γίνει προσπάθεια αποκόλλησης και ρυμούλκησης του σκάφους στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Στη σύλληψη, δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 24 και 20 ετών αντίστοιχα, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στέλεχος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών στην πύλη οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο 24χρονος, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, κατελήφθη να μεταφέρει ως συνεπιβάτη τον 20χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα άτομα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα έγγραφα καθώς και το όχημα.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL