Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και τα Χανιά–Κράτηση M/V πλοίου στην Κάλυμνο –Διακομιδές ασθενών

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και τα Χανιά–Κράτηση M/V πλοίου στην Κάλυμνο –Διακομιδές ασθενών
 
Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού, μέλους πληρώματος Ι/Φ-Α/Ψ σκάφους προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο ανωτέρω σκάφος, το οποίο είχε καταπλεύσει στον ενετικό λιμένα Χανίων, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 40χρονου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Αρχές της Μάλτας.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
***** 
Το μέτρο της κράτησης επιβλήθηκε στο M/V ''HUSEYN JAVID'' σημαίας Μάλτας, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο Επιθεωρητή PSC της Λιμενικής Αρχής Ρόδου, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ MLC 2006) και κώδικα ISM.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
49χρονου από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ- Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ'' Ν. Π. 11589 και
63χρονου από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL