Εντοπισμός και κατάσχεση δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης στη Σαμοθράκη –

Εντοπισμός και κατάσχεση δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης στη Σαμοθράκη Σύλληψη οδηγού Δ/Κ οχήματος στο Βόλο – Απαγόρευση απόπλου σε Φ/Γ πλοίο στην Κέρκυρα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Λαύριο Ανεύρεση πυρομαχικών στο Αίγιο – Διακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση επτά (07) δενδρυλλίων ινδικής κάνναβης προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, στελέχη των Γραφείων Ασφάλειας των Λιμενικών Αρχών Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή χειριστή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, εντόπισαν σε δασική έκταση στις Άνω Καρυώτες ν. Σαμοθράκης, μία οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, περίφρακτη με σύρμα.

Η ανωτέρω φυτεία, έκτασης περίπου οχτώ τετραγωνικών μέτρων (08m2), περιείχε επτά (07) δενδρύλλια ινδικής κάνναβης με ύψος από δώδεκα έως και είκοσι τρία εκατοστά του μέτρου (12-23cm).

Ειδικότερα, τα εν λόγω δενδρύλλια ποτίζονταν με νερό προερχόμενο από πηγή, αντλούμενο με λάστιχο ποτίσματος, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση περίπου 100m από τη φυτεία και κατέληγε σε αυλάκια των δενδρυλλίων για συνεχόμενο και αυτόματο πότισμα με φυσική ροή.

Από Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr

 

*****

 

Για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας συνελήφθη ένας 35χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στον πεζόδρομο της παραλιακής οδού Αργοναυτών εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Βόλου, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Επίσης, σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το ως άνω όχημα είναι ανασφάλιστο, τα στοιχεία κυκλοφορίας του έχουν αφαιρεθεί από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο 35χρονος έχει τοποθετήσει σε αυτό αυτοσχέδιες - παράνομες πινακίδες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον ναυτικό πράκτορα του Φ/Γ ''MARIET JE NORA'' σημαίας Ολλανδίας, για περιστατικό βλάβης κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του από λιμένα Raahe Φιλανδίας με τελικό προορισμό το λιμένα Ravenna Ιταλίας.

Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν δέκα (10) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, αρχικά αγκυροβόλησε στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμένα Κερκυρας ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ ''MEGARA'', ενώ στη συνέχεια κατέπλευσε στο λιμένα με τη συνδρομή των Ρ/Κ ''ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΧΙΧ'' Ν.Π. 12414 και ''ΙΩΑΝΝΗΣ'' Ν.Π. 12454.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ως άνω Φ/Γ πλοίου, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από βλάβη/ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Μίκη Θεοδωράκη εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Λαυρίου, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 37χρονος παρέσυρε 35χρονη πεζή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αιγίου για εντοπισμό πυρομαχικών στη θαλάσσια περιοχή Πλατάνου Αιγιαλείας, κατά τη διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από ιδιώτη.

Ειδικότερα, στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής που μετέβη στο σημείο διαπίστωσε ότι πρόκειται για σαράντα δύο (42) φυσίγγια διαμετρήματος 7,62mm και εννέα (09) γεμιστήρες, με εμφανή ίχνη οξείδωσης, καθώς επίσης και δύο (02) δερμάτινες φυσιγγιοθήκες.

Τα ανωτέρω πυρομαχικά και εξάρτυση κατασχέθηκαν και φυλάσσονται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, ενώ ενημερώθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού/3ο για τις δικές του ενέργειες.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 12χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL