Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση στην Τήλο – Κράτηση Ε/Γ πλοίου στην Κω – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Ανεύρεση υλικών ύποπτων για ανάφλεξη στη Ραφήνα – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Σαλαμίνα

Μικρής έκτασης θαλάσσια ρύπανση στην Τήλο – Κράτηση Ε/Γ πλοίου στην Κω – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Ανεύρεση υλικών ύποπτων για ανάφλεξη στη Ραφήνα – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Σαλαμίνα
 
Αυτοδιαλυόμενη θαλάσσια ρύπανση μικρής έκτασης από πετρελαιοειδή εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, εντός του λιμένα Τήλου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.  
Η ανωτέρω ρύπανση προκλήθηκε από σεντινόνερα προερχόμενα από το μηχανοστάσιο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους κατά τη διαδικασία καθαρισμού του. 
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης ρύπανσης, σύμφωνα με το οποίο χρησιμοποιήθηκαν απορροφητικά φράγματα και άλλα υλικά για την περισυλλογή των πετρελαιοειδών, με αποτέλεσμα η ρύπανση να αντιμετωπιστεί.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο ιδιοκτήτης του σκάφους, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
 
*****
 
Το μέτρο της κράτησης επιβλήθηκε στο Ε/Γ ''SEFER KAPTAIN 1'' σημαίας Τουρκίας, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο Επιθεωρητή PSC, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS – ΔΣ MLC 2006).
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
 
*****
 
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα κατά τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε ένας εκ των ανωτέρω συλληφθέντων ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος να μεταφέρει τους άλλους δύο, προκειμένου να εξέλθουν παράνομα της χώρας. Επιπλέον, ο δεύτερος συλληφθείς κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω έγγραφο και Ι.Χ.Ε. όχημα.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για ανάσυρση από το βυθό αντικειμένου ύποπτου για αυτανάφλεξη.
Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που μετέβησαν στο σημείο διαπίστωσαν την ύπαρξη υλικών σε τεμάχια απροσδιόριστου μήκους, λόγω εκτεταμένης φθοράς, σε κυλινδρικό σχήμα διαμέτρου 10εκ. και διαβρωμένων από την παραμονή στο βυθό. Επιπλέον, διαπιστώθηκε η ύπαρξη υλικών εσωτερικά των ευρημάτων που προσομοιάζουν σε κυλινδρική γόμωση σκούρου χρώματος, ενώ προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που διενήργησε αυτοψία, τα χαρακτήρισε ως μη εύφλεκτα.
Τα ανωτέρω υλικά φυλάσσονται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ ενημερώθηκε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας για τις δικές τους ενέργειες.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με το “ΜΑΛΤΕΖΟΣ I-RESCUE” Τ.Α. 203, 74χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
*****
 
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα “ΒΟΥΡΚΑΡΙ” Σαλαμίνας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL