Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή στη Μήθυμνα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Ανεύρεση πυροβόλου όπλου στην Ελευσίνα – Κατάσχεση αλιευμάτων για παράνομη ερασιτεχνική αλιεία στο Ηράκλειο - Διακομιδή ασθενούς -

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή στη Μήθυμνα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Ανεύρεση πυροβόλου όπλου στην Ελευσίνα – Κατάσχεση αλιευμάτων για παράνομη ερασιτεχνική αλιεία στο Ηράκλειο  - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Ίο
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ συνελήφθη ο χειριστής της λέμβου.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΕΥΘΑΛΟΥΣ» Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα ΣΚΑΛΑΣ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
*****
Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού, προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, από το Κέντρο Άμεσης Δράσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., για ανεύρεση όπλου στο πάρκο Ίριδος στην περιοχή Καλυμπάκι εντός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα.
Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή, όπου τους παραδόθηκε πιστόλι, με προχωρημένη οξείδωση, αγνώστου διαμετρήματος.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το όπλο και πρόκειται να σταλεί στο εργαστήριο πυροβόλων όπλων και ιχνών εργαλείων της Δ.Ε.Ε. για περαιτέρω έλεγχο – εξέταση.
*****
Σε αλιευτικό έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, διαπιστώθηκε η αλιεία με πεζόβολο προβλεπόμενων διαστάσεων αλιευμάτων ,αλλά περισσότερων κιλών των προβλεπομένων.
Συγκεκριμένα είχαν αλιευθεί συνολικά εικοσιτέσσερα κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (24,8 κ.) ψάρια του είδους Σάλπα.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών  κυρώσεων, ενώ η πλεονάζουσα αλιευθείσα ποσότητα κατασχέθηκε και παραδόθηκε σε ευαγή ιδρύματα. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν. Λέρου 56  από το λιμάνι της Πάτμου στο λιμάνι του Πυθαγορείου , 73χρονη αλλοδαπή, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα, εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Ίου, στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΟΤΗΣ» ν. Ίου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL