Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στη Χίο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

Στον εντοπισμό και στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών καθώς και του 32χρονου επίσης αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, βραδινές ώρες ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από στελέχη Γρ. Ασφάλειας με την συνδρομή Ομάδας Άμεσης Επέμβασης και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου εντοπίστηκε το Ι/Φ σκάφος «BLUE WAYS» σημαίας Τουρκίας να καταπλέει στη μαρίνα Νοσοκομείου Χίου και να αποβιβάζει πέντε (05) αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν κατείχαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ παράλληλα συνελήφθη  και ο 32χρονος αλλοδαπός διακινητής τους – κυβερνήτης του σκάφους.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ανωτέρω σκάφος καθώς και το χρηματικό ποσό των εννέα χιλιάδων διακοσίων (9.200€) ευρώ και δώδεκα χιλιάδων (12.000 $) δολαρίων που βρέθηκαν στην κατοχή του διακινητή.
*****
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 43, 32, 18 και 46 ετών αντίστοιχα,  προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και έγγραφα  τα οποία άνηκαν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
63χρονης  από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
06χρονου από το λιμένα Κίμωλου στο λιμένα Μήλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL