Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα –

Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Ζάκυνθο – Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Κεφαλληνία Κατάσχεση αλιευμάτων στη Χαλκίδα

 

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β'' Ν. Ελευσίνας 229, ότι κατά τη διάρκεια του πλου του από λιμένα Ζακύνθου για όρμο Ναυαγίου Ζακύνθου, το σκάφος έπιασε σχοινί στη μία προπέλα του.

Οι εβδομήντα δύο (72) επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Β'' Ν.Π. 11109, της ίδιας εταιρείας, ενώ το ''ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β'' επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμένα Ζακύνθου, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης του Ε/Π-Τ/Ρ ''CAPTAIN JOHN'' σημαίας Γαλλίας, στην περιοχή ''ΛΕΓΑΤΑΤΑ'' Ληξουρίου Κεφαλληνίας, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Το ανωτέρω σκάφος αφού αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Α/Κ ''ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ'' Σ.Λ. 122 κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ληξουρίου, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης αξιοπλοΐας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια (4.500) άτομα δολωμάτων του είδους ολοθούριο εντοπίστηκαν, απογευματινές ώρες χθες, από τα στελέχη του Γραφείου Λιμενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω στελέχη σε διενεργηθέντα έλεγχο στη θαλάσσια περιοχή ''ΛΟΥΚΙΣΙΑ'', εντόπισαν τα ανωτέρω δολώματα, βάρους 140 κιλών, καθώς επίσης και ένα αθερινόδιχτο μήκους 200 μέτρων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή τα δολώματα επαναποντίστηκαν στη θάλασσα ενώ το αθερινόδιχτο καταστράφηκε.

 

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL