Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα τεσσάρων (64) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων. 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης,  βρέθηκαν στην κατοχή του ανωτέρω, τριάντα οκτώ (38) πακέτα τσιγάρα των είκοσι (20) τεμαχίων και δέκα (10) πακέτα καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστο, τα οποία δεν έφεραν ταινία ασφάλειας – γνησιότητας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί  ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των διακοσίων εξήντα εννέα ευρώ και ογδόντα πέντε λεπτών (269,85€).
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο νότιο λιμένα Πατρών, κατείχε και επέδειξε δύο (02) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ένα (01) ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL