Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ - Ταχύπλοου πλοίου στο Λαύριο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ - Ταχύπλοου πλοίου στο Λαύριο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών
 
   Απαγόρευση απόπλου επιβλήθηκε τις πρωινές ώρες της 17-05-2018 από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου, στο Ε/Γ- Ο/Γ – Τ/Χ «ANDROS JET» σημαίας Κύπρου. Εν λόγω πλοίο είχε καταπλεύσει στο Λιμένα Λαυρίου τις απογευματινές ώρες της 16-05-2018 μετά την ολοκλήρωση του προγραμματισμένου δρομολογίου του. 
   Ειδικότερα, στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, με τη συνδρομή επαγγελματία δύτη και στελεχών του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων, προέβησαν σε διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης του προαναφερόμενου πλοίου κατά την οποία διαπιστώθηκαν εκδορές χρώματος των ελασμάτων του εξωτερικού περιβλήματος σε αμφότερες τις γάστρες του πλοίου, παραμορφώσεις ελασμάτων εξωτερικού περιβλήματος της αριστερής γάστρας του πλοίου, στρεβλώσεις των πρυμναίων σταθεροποιητικών πτερυγίων σε αμφότερες τις γάστρες του πλοίου, ρηγμάτωση και στρέβλωση των ελασμάτων στεγανού χώρου άνωθεν του πρωραίου σταθεροποιητικού πτερυγίου (T-Foil) αριστερής γάστρας του πλοίου.
  Συνέπεια των ανωτέρω ήταν να επιβληθεί απαγόρευση απόπλου στο εν λόγω πλοίο έως την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης της κλάσης του και της αξιοπλοΐας του από τον παρακολουθούντα αυτό, Αναγνωρισμένο Οργανισμό, ενώ συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Πλοίαρχός του για παράβαση του άρθρου 291 Π.Κ. και του άρθρου 43 Κ.Δ.Ν.Δ.
    Το «ANDROS JET» είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο, πρωινές ώρες σήμερα, από Λαύριο για Κέα – Κύθνο – Σύρο – Τήνο – Άνδρο. 
 
                                                                                      *****
     Στη σύλληψη  τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
        Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στέλεχος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, κατελήφθησαν ο αλλοδαπός οδηγός και ο συνοδηγός του να μεταφέρουν δύο γυναίκες για τις οποίες κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα και το Ι.Χ.Ε όχημα.
 
                                                                                      *****
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-68χρονης, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου με το Ε/Γ–Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64,
-21χρονης, από το λιμένα Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμένα  Βόλου με το Ε/Γ – Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” Ν.Σ. 158,
-59χρονης και 31χρονου από λιμένα Πάτμου προς λιμένα Παρθενίου Λέρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ΄΄ Ν.Λέρου 56.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL