Θάνατος ημεδαπού στην Χαλκίδα – Θάνατος αλλοδαπού επιβάτη Ι/Φ σκάφους στην Αιτωλοακαρνανία –Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στον Πειραιά – Διακομιδές ασθενών- Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο Φλοίσβο και στην Πάτμο

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον εντοπισμό άνδρα, παρασυρόμενο από ρεύματα, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Μηνά, βόρειου Ευβοϊκού κόλπου.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν το Ι/Φ σκάφος «ΙΡΙΣ» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τον ανωτέρω άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε  αρχικά στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Χαλκίδας και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από οικείους του διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 78χρονο ημεδαπό, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πλατυγιαλιού από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό αποβίβασης 62χρονου αλλοδαπού επιβάτη του Ι/Φ σκάφους «ΑΛΚΥΩΝΗΣ» Ν.Π. 10839, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, και την μεταφορά του σε πλησιέστερη υγειονομική μονάδα περίθαλψης.
Άμεσα απέπλευσε το ερασιτεχνικό σκάφος «ΣΤΑΘΗΣ-ΒΑΣΙΛΗΣ» Τ.Μ. 14-Β΄ με επιβαίνοντες στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και ιατρό του Κέντρου Υγείας Αστακού, ο οποίος με την επιβίβαση του στο ανωτέρω ιστιοφόρο έκανε προσπάθειες ανάνηψης του 62χρονου χωρίς αποτέλεσμα και διαπίστωσε τον θάνατο του.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πλατυγιαλιού του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στον επιβατικό σταθμό “ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ” του λιμένα Πειραιά, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 30χρονος, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε όχημα, που οδηγούσε ένας 27χρονος. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός του 30χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ” ,για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
25χρονος, από  το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.,
74χρονος, από το λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Ρ-Τ/Χ “ΜΑΡΙΑΝΗ” Τ.Σ. 119 Α΄,
60χρονος, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν.ΙΘΑΚΗΣ 459,
 84χρονης, από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Παρθένι Λέρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν.Λ. 56 και
 61χρονου, από το λιμένα Σύμης στο λιμένα Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
*****
Μία (01) θαλάσσια χελώνα, εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, στην περιοχή του Φλοίσβου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Μία (01) θαλάσσια χελώνα του είδους «ΠΡΑΣΙΝΟΧΕΛΩΝΑ» ή «ΜΥΔΑΣ» εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου, στη θαλάσσια περιοχή “ΣΑΨΙΛΑ” ν. Πάτμου
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL