Εθελοντική δράση καθαρισμού βυθών και παραλιών στον Πόρο – Παροχή συνδρομής σε λουόμενη στη Ροδόπη – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στη Μύκονο

 Εθελοντική δράση καθαρισμού βυθών και παραλιών στον Πόρο – Παροχή συνδρομής σε λουόμενη στη Ροδόπη – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στη Μύκονο  
 
 
Ευρείας δράσης καθαρισμού βυθών και ακτών, πραγματοποιήθηκε την 19 και 20/05/2018 στο νησί του Πόρου, από το Λιμεναρχείο Πόρου, σε συνεργασία με τον Δήμο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου και την Εθελοντική Ομάδα Δυτών “AEGEAN REBREATH”.
Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε υποβρύχιος καθαρισμός σε όλο το λιμάνι του Πόρου από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρου έως και την περιοχή Πούντα, καθαρισμός επιβαρυμένων ακτών στα βόρεια του νησιού, με αποτέλεσμα να συλλεχθούν και να απομακρυνθούν περισσότερα από 70 λάστιχα, 150 σακούλες και τσουβάλια ανακυκλώσιμων υλικών, δίχτυα, μπαταρίες σκαφών, σωλήνες, σχοινιά και δεκάδες αντικειμένων από σίδερο, πλαστικό γυαλί κ.α.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr 
 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα το Β' Λιμενικό Τμήμα Λάγος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, για 25χρονη λουόμενη, η οποία εθεάθη να παρασύρεται από την ακτή, συγκρατώντας κυκλικό σωσίβιο θαλάσσης, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΡΩΓΗΣ” ν.Ροδόπης.
Άμεσα προς εντοπισμό της ανωτέρω, απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ ένα (01) εκ των δύο (02) περιπολικών οχημάτων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. που συνέδραμαν στις έρευνες, εντόπισε την 25χρονη, η οποία περισυνελέγη από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα “ΦΑΝΑΡΙΟΥ” ν.Ροδόπης.
Η 25χρονη διεκομίσθη για προληπτικούς λόγους, συνοδεία στελέχους της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, απ'όπου και εξήλθε.  
 
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος, κενό επιβατών, στη θαλάσσια περιοχή του νέου λιμένα Μυκόνου. 
Το εν λόγω όχημα πρόκειται να ανελκυστεί με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη και γερανοφόρου οχήματος, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL