Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Ρόδο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλληνία– Διακομιδές ασθενών– Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Μονεμβασιά

Στον εντοπισμό και την διάσωση δεκαέξι (16) αλλοδαπών και στη σύλληψη του 26χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου για την ύπαρξη θαλαμηγού σκάφους με ικανό αριθμού αλλοδαπών σε βραχονησίδα στην παραλιακή περιοχή Αγίας Μαρίνας Ρόδου.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό όχημα και δύο (02) σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν και περισυνέλεξαν με τη συνδρομή του σκάφους «ΘΕΟΔΩΡΑ» Σ.Ρ. 102 τους ανωτέρω και τους μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμένα Μανδρακίου Ρόδου.
Το θαλαμηγό σκάφος μεταφέρθηκε συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Νέο Καρνάγιο Ρόδου όπου κατασχέθηκε, ενώ κατόπιν συντονισμένων ενεργειών στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 26χρονος αλλοδαπός διακινητής .
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας,  πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ” Ν.Π. 8597, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από τον λιμένα Αργοστολίου για λιμένα Ληξουρίου Κεφαλληνίας, διαπιστώθηκε βλάβη στο υδραυλικό σύστημα λειτουργίας του καταπέλτη.
Από τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές ώρες χθες και πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
βρέφος, από το λιμένα Λακκίου ν. Λέρου στο λιμένα Μαστιχάρι ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
20χρονου, από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Πυθαγορείου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν.Λέρου 56. και 
70χρονου, από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ” Ν.Σκ. 161.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή  “ΑΓΙΟΣ ΦΩΚΑΣ” Μονεμβασιάς.
Από το 'Α Λ/Τ Παλαιάς Μονεμβασιάς του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL