Προσάραξη Τ/Χ σκάφους στο Λαύριο –Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Ιθάκη

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για σκάφος σε κίνδυνο στην θαλάσσια περιοχή λιμένα «OLYMPIC MARINE» με έναν (01) επιβαίνοντα .
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό όχημα και σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Τ/Χ σκάφος «SEA SOS III» Τ.Λ. 387 προς παροχή συνδρομής, όπου διαπίστωσαν ότι το Τ/Χ σκάφος  «ΖΕΦΥΡΟΣ» Τ. Αλεξανδρούπολης 174 είχε προσκρούσει σε βραχώδη ακτή.
Ο αλλοδαπός επιβαίνοντας του Τ/Χ σκάφους, ο οποίος είχε εξέλθει από το σκάφος στη βραχώδη περιοχή, περισυνελέγη καλά στην υγεία του από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λαυρίου, ενώ το «ΖΕΦΥΡΟΣ» μεταφέρθηκε από το «SEA SOS III» σε αβαθή προς αποφυγή τυχόν βύθισης του.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.
*****
Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα το οποία στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος Schengen (VISA), με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για τον τραυματισμό 65χρονου επιβάτη του Ε/Γ – Τ/Ρ πλοίου “ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ” Ν.Λ. 193, το οποίο εκτελούσε ημερήσιο πλου αναψυχής στην θαλάσσια περιοχή Φιλιατρό  Ιθάκης.
Ο 65χρονος τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να κάνει βουτιά από το σκάφος και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL