Συνέχεια ενημέρωσης για τις έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στη Μύκονο την 25/12/2017 – Βύθιση Α/Κ σκάφους και τραυματισμός αλιέα στα Σύβοτα – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στην Ανάφη –

Συνέχεια ενημέρωσης για τις έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στη Μύκονο την 25/12/2017 – Βύθιση Α/Κ σκάφους και τραυματισμός αλιέα στα Σύβοτα – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στην Ανάφη – Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Κόρινθο 
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τον 28χρονο αλλοδαπό αλιέα, ο οποίος είχε μεταβεί μεσημβρινές ώρες της 24/12/2017, σε βραχώδη ακτή στην περιοχή ''ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ'' ν. Μυκόνου, για διενέργεια παράκτιας αλιείας και έκτοτε αγνοείται, γνωρίζουμε ότι εντοπίστηκε η σορός του, απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή ''ΤΗΓΑΝΙ'' ν. Μυκόνου, σε προχωρημένη σήψη, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Σύρου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύβοτων,  ότι στη βραχώδη ακτή του νότιου άκρου της νησίδας “ΜΟΥΡΤΕΜΕΝΟΥ”, βρίσκεται τραυματισμένος επαγγελματίας αλιέας, με το Α/Κ σκάφος να αγνοείται.
Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στην περιοχή, όπου εντόπισε επί της βραχώδης ακτής, τραυματισμένο τον 62χρονο αλιέα, κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνων του Α/Κ σκάφους ''ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ'' Σ. Ηρακλείου 423, ο οποίος είχε βγει κολυμπώντας στην ακτή και ανέφερε ότι κατά την προσπάθεια ανάσυρσης των διχτυών και λόγω των καιρικών συνθηκών το σκάφος του  προσέκρουσε στη βραχώδη ακτή, με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και την βύθιση του ανωτέρω σκάφους. 
Ο 62χρονος μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. στο λιμένα Συβότων και από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών. 
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ''ΜΑΪΣΤΡΑΛΙ'' πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη του.   
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ''ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ'' και ''ΤΣΟΝΙΑ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα προς Ανάφη - Θήρα –  Θηρασιά – Ίο  – Σίκινο – Φολέγανδρο – Νάξο – Πάρο – Σύρο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα της Ανάφης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένα Θήρας.
Στο λιμένα Ανάφης ανέμεναν προς επιβίβαση δεκαπέντε (15) επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Ανάφης στο λιμένα Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64, 31χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
*****
Μία (01) θαλάσσια χελώνα, του είδους Καρέτα – Καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου, στην παραλία “ΚΑΝΤΑΡΕ” του Δήμου Κορινθίων.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL