Θανάσιμος τραυματισμός αλλοδαπού στην Πάτρα – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα – Σύγκρουση σκαφών στην Αλεξανδρούπολη – Τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού στη Μύκονο - Βύθιση Θ/Γ σκάφους στο Πλατυγιάλι - Παροχή συνδρομής σε λέμβο στην Ελευσίνα

Θανάσιμος τραυματισμός αλλοδαπού στην Πάτρα – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα – Σύγκρουση σκαφών στην Αλεξανδρούπολη – Τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού στη Μύκονο - Βύθιση Θ/Γ σκάφους στο Πλατυγιάλι - Παροχή συνδρομής σε λέμβο στην Ελευσίνα
 
Απογευματινές ώρες σήμερα, τραυματίστηκε θανάσιμα 21χρονος αλλοδαπός ο οποίος βρέθηκε εγκλωβισμένος ανάμεσα στον εμπρός δεξί τροχό επικαθήμενου και παλετοθήκης φορτηγού οχήματος όταν ο οδηγός του, ηλικίας 54 ετών, έθεσε σε κίνηση το όχημά του ενώ βρισκόταν στο χώρο στάθμευσης του νοτίου λιμένα Πατρών, προκειμένου να ταξιδέψει για Ιταλία.
Ο 21χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι οκτώ (28) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ «ΑΚΡΑ ΦΕΡΡΟΣ» και «ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ» ν. Λέσβου, λέμβο με άγνωστο αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλα Συκαμινέας.
Προανάκριση διενεργείται από την τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, ότι το το Ε/Ρ ''ΣΕΒΤΑΝ'' Σ.Α. 175, με δύο (02) επιβαίνοντες, συγκρούστηκε με το το Ε/Ρ-Τ/Χ σκάφος ''ΓΙΑΣΜΙΝ'' Λ.Λ. 2383, με τρεις (03) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Κρυονερίου Ν. Ροδόπης, σε απόσταση εκατό μέτρων από την ακτή.
Άμεσα μετέβη στέλεχος του Λιμενικού Φυλακίου Μαρώνειας στην ακτή Κρυονερίου, όπου διαπίστωσε ότι το Ε/Ρ-Τ/Χ σκάφος ''ΓΙΑΣΜΙΝ'' είχε υποστεί υλικές ζημιές, ενώ και τα δύο σκάφη είχαν καταπλεύσει με ασφάλεια και αυτοδύναμα χωρίς να υπάρχει τραυματισμός και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις στον ιδιοκτήτη και χειριστή του ''ΓΙΑΣΜΙΝ'', καθώς δεν διέθετε το απαιτούμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
*****
Ενημερώθηκε , απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου για ατύχημα αλλοδαπού ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή «ΠΛΑΤΥΣ ΓΥΑΛΟΣ» Μυκόνου.
Συγκεκριμένα ο 33χρονος αλλοδαπός καπετάνιος του ιδιωτικού πλοίου αναψυχής «ENIGMA BLUE» σημαίας Βρετανίας, καθώς κυβερνούσε το βοηθητικό σκάφος (tender) του ανωτέρω πλοίου, έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.
Μέλος πληρώματος αγκυροβολημένου σκάφους έσπευσε στην περιοχή, περισυνέλεξε τον 33χρονο και τον μετέφερε στη στεριά, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου αρχικά και στη συνέχεια σε ιδιωτική κλινική.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.
*****
Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Μεσολογγίου, Ιθάκης και Πλατυγιαλίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό εισροής υδάτων στην Θ/Γ ''WHITE ALKYON'' σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Βρομωνας και ν. Μακρης, νότια Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.
Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ιδιωτικό σκάφος «ΑΙΟΛΟΣ» Λ.Μ. 14-Β΄ στο οποίο επέβαιναν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πλατυγιαλιού, που εντόπισαν το βοηθητικό σκάφος της Θ/Γ, με τους δύο επιβαίνοντες, έναν 52χρονο και έναν 63χρονο, ενώ το ανωτέρω  Θ/Γ σκάφος είχε βυθιστεί. 
Οι διασωθέντες επιβιβάστηκαν στο «ΑΙΟΛΟΣ»και μεταφέρθηκαν στο Μεσολόγγι καλά στην  υγεία τους. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, πρωινές ώρες σήμερα, από ιδιώτη, για περιστατικό ακυβερνησίας πλαστικής λέμβου, με δύο (02) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Νέας Περάμου πλησίον περιοχής “ΝΕΡΑΚΙ”. 
Άμεσα έσπευσε από ξηράς περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από θαλάσσης περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε την ανωτέρω λέμβο και περισυνέλεξε με ασφάλεια τους δύο επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL