Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στην Κω – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Αγκίστρι - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

Στον εντοπισμό δεκατριών (13) αλλοδαπών και στη σύλληψη του 30χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΨΑΛΙΔΙ” ν. Κω, ταχύπλοο σκάφος, ο χειριστής του οποίου δεν συμμορφώθηκε προς τις υποδείξεις των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του σκάφους και την σύλληψη του χειριστή του, ενώ εντοπίστηκαν στην παραθαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΑ ΛΟΥΡΟΥ» δεκατρείς (13) αλλοδαποί τους οποίους είχε αποβιβάσει νωρίτερα ο 30χρονος .
Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας  για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ σκάφους «ΜΑΝΜΑΝ» σημαίας Γαλλίας στην περιοχή Σκάλας Αγκιστρίου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π- Κ/Δ «ΜΑΛΤΕΖΟΣ-Ι ΡΕΣΚΙΟΥ» Τ.Α. 203 και το Ε/Ρ σκάφος «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» Σ.Α. 73, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Αγκιστρίου.
Η αποκόλληση του ανωτέρω ιστιοφόρου δεν κατέστη δυνατή λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες του μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, καλά στην υγεία τους, στο Αγκίστρι.
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους ενώ από την προσάραξη δεν παρατηρήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 20 και 21 ετών αντίστοιχα προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία,  οι ανωτέρω κατείχαν  και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Στη σύλληψη ενός 47χρονους αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι για τον ανωτέρω ίσχυε το μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Ίου στο λιμένα Θήρας, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Ν. 57, 74χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.  
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL