Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα – Σύλληψη για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Πειραιά – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα – Σύλληψη για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Πειραιά – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή  μεταξύ “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ” και “ΤΣΟΝΙΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.  
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των  ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.
 
*****
 
Για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα συνελήφθη μία 32χρονη αλλοδαπή, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Ειδικότερα, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία της ανωτέρω, εντοπίστηκαν σαράντα (40) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών με είκοσι (20) τσιγάρα έκαστο και σαράντα ένα (41) πακέτα καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστο. 
Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία στο σύνολό τους δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Υ/Γ “FLYING DOLPHIN ΧΧΙΧ”  Ν.Π.10232, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου,  από Αγκίστρι-Αίγινα προς λιμένα Πειραιά.
Το “FLYING DOLPHIN ΧΧΙΧ”  Ν.Π.10232, πλέοντας συμβατικά, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι εξήντα οκτώ (68) επιβάτες που μετέφερε.
Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL