Σύγκρουση ταχύπλοου σκάφους με ιστιοφόρο σκάφος στη Ρόδο – Τραυματισμός αλλοδαπής σε Ε/Γ-Τ/Ρ στη Θήρα

Σύγκρουση ταχύπλοου σκάφους με ιστιοφόρο σκάφος στη Ρόδο – Τραυματισμός αλλοδαπής σε Ε/Γ-Τ/Ρ στη Θήρα 
 
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό σύγκρουσης του ταχύπλοου σκάφους ''BEVERLY'' Ν.Ρόδου 550, το οποίο έλκυε δύο (02) άτομα κατά την προετοιμασία ανύψωσης θαλάσσιου αλεξίπτωτου, με το ιστιοφόρο επαγγελματικό σκάφος αναψυχής ''COSAIL.LT – AUDENIS'' σημαίας Λιθουανίας, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Ενυδρείου Ρόδου.
  Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε αμφότερα τα σκάφη καθώς και τραυματισμός τριών (03) εκ των επτά επιβαινόντων του  ''COSAIL.LT – AUDENIS''.
Οι τραυματίες (δύο άντρες και μία γυναίκα) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για την παροχή πρώτων βοηθειών, οι δύο εξ' αυτών εξήλθαν, ενώ η μία συνεχίζει να νοσηλεύεται.
  Στα δύο σκάφη επεβλήθη απαγόρευση απόπλου μέχρι αποκατάστασης των βλαβών και προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση,  συνελήφθη ο εκμισθωτής Θαλασσίου Μέσου Αναψυχής.
           *****
 
  Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Θήρας, για τον τραυματισμό 73χρονης αλλοδαπής, η οποία επέβαινε στο Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΦΡΟΔΙΤΗ΄΄, κατά τη διάρκεια θαλάσσιας εκδρομής στη θαλάσσια περιοχή του νησιού.
  Η 73χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Θήρας για την παροχή πρώτων βοηθειών.
  Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL