Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Πτώση γυναίκας στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη – Σύλληψη για αντίσταση και απείθεια στο Βόλο

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Πτώση γυναίκας στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη – Σύλληψη για  αντίσταση και απείθεια στο Βόλο
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι (36) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για πτώση ατόμου στη θαλάσσια περιοχή Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Νέα Παραλία).
Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , διαπιστώνοντας πως επρόκειτο για 35χρονη αλλοδαπή, η οποία ανασύρθηκε από τη θάλασσα, με τη συνδρομή οικείου της.
Η 35χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» για ιατρικές εξετάσεις, απ' όπου εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.
 
*****
 
Για αντίσταση, απείθεια και διατάραξη της ασφάλειας πλοίων συνελήφθησαν δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 52 και 46 ετών, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό λιμένα Βόλου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ» Ν.Π. 9937 ότι εντός του πλοίου, το οποίο επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου από Σποράδες, βρίσκονταν δύο (02) αλλοδαποί επιβάτες σε κατάσταση μέθης, οι οποίοι προξενούσαν φθορές και προέβαιναν σε λεκτική επίθεση προς τα μέλη του πληρώματος και τους υπόλοιπους επιβάτες.
Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα στελέχη Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου εισήλθαν στο πλοίο και συνέλαβαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς.  
  Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL