Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στο Καρλόβασι και τη Μυτιλήνη –

Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στο Καρλόβασι και τη Μυτιλήνη – Σύλληψη αλλοδαπού στη Ρόδο Τροχαίο ατύχημα στο Κερατσίνι Διακομιδή ασθενών

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Καρλοβασίου ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καρλοβασίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης ν. Λέσβου, πολυεστερική μηχανοκίνητη λέμβο με επιβαίνοντα έναν αλλοδαπό.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση του ανωτέρω, ο οποίος μεταφέρθηκε στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ακαντιάς ν. Ρόδου, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, βρέθηκε στην κατοχή του ανωτέρω συλληφθέντα ένα (01) πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή έξω από την κεντρική πύλη του ΜΟΛΟΥ ΔΕΗ στο λιμένα Κερατσινίου, όταν 54χρονος αλλοδαπός οδηγός ελκυστήρα με επικαθήμενη νταλίκα, προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. όχημα.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ανωτέρω οδηγός, διότι κατά τη διαδικασία αλκοολομέτρησης διαπιστώθηκε ποσοστό οινοπνεύματος 1,37 mg/lt και 1,34 mg/lt, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032, ένας 27χρονος και μία 38χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL