Παράσυρση ΙΧΕ οχήματος στην Κάλυμνο – Τραυματισμός ναυτικού στον Πόρο Κεφαλληνίας – Απαγόρευση απόπλου Επιβατηγού – Υδροπτέρυγου πλοίου στο Βόλο

  Παράσυρση ΙΧΕ οχήματος στην Κάλυμνο –  Τραυματισμός ναυτικού στον Πόρο Κεφαλληνίας – Απαγόρευση απόπλου Επιβατηγού – Υδροπτέρυγου πλοίου στο Βόλο  
 
  Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Καλύμνου για την ύπαρξη Ι.Χ.Ε οχήματος στο κενό μεταξύ της προβλήτας του οικείου λιμένα και του Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου ''ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ'' Ν.Κ. 604, στο σημείο της προβλήτας όπου ελλιμενίζεται το πλοίο.
  Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου όπου διαπίστωσαν ότι το Ι.Χ.Ε. (κενό επιβατών), βρισκόταν με τους μπροστινούς τροχούς στο κενό και τους δύο οπίσθιους τροχούς επί της προβλήτας. Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη του πλοίου, κατά τη διάρκεια χειρισμών απομάκρυνσής του από την προβλήτα, μπερδεύτηκε το σκοινί του μπαλονιού πρόσδεσης με το ανωτέρω Ι.Χ.Ε, με αποτέλεσμα την παράσυρσή του και την πτώση των μπροστινών τροχών στο κενό καθώς και την επαφή του με το πλοίο.
  Το πλοίο επιθεωρήθηκε από αρμόδιο Επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκαν επιφανειακές και μικρής έκτασης εκδορές στη δεξιά πλευρά του πλοίου,προκαλώντας μικρής έκτασης αποκόλληση του χρώματός του, χωρίς να έχει πληγεί η κατασκευαστική του ακεραιότητα.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το Ι.Χ.Ε. απομακρύνθηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη.
 
*****
 
  Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ'' N.Π. 9465 ότι, προτού το εν λόγω πλοίο καταπλεύσει στον οικείο λιμένα, 68χρονος ημεδαπός, ναυτολογημένος ως Β' Μηχανοδηγός, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο κεφάλι.
  Ο τραυματίας διεκομίσθη στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου παρέμεινε για περαιτέρω εξετάσεις.
  Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.
 
*****
 
  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ” Ν.Π.11061, ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Σκιάθο για Βόλο, στη θαλάσσια περιοχή νότια του διαύλου Τρικέρων και πλησίον της περιοχής Μαρμαρά Μαγνησίας. 
   Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε συμβατικά με την αριστερή κύρια μηχανή  και με μειωμένη ταχύτητα στο λιμάνι του Βόλου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι τριάντα τρεις (33) επιβάτες του. 
   Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ”, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
*****
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL