Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Κατάκολο - Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Γλύφα - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω - Διακομιδή ασθενούς

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Κατάκολο - Ακυβερνησία   Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Γλύφα - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω -   Διακομιδή ασθενούς 
 
  Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για μηχανική βλάβη της αριστερής κύριας μηχανής του Ε/Γ-Υ/Γ “FLYING DOLPHIN ΧΧΙΧ”  Ν.Π.10232, στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. από το λιμένα του Πειραιά, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου, από τους λιμένες Πόρτο Χελίου-Σπετσών-Ύδρας και Πόρου.
  Το “FLYING DOLPHIN ΧΧΙΧ”  Ν.Π.10232, πλέοντας συμβατικά κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι ενενήντα ένας (91) επιβάτες που μετέφερε.
  Από τη Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
    ******
 
  Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κατάκολου από ιδιώτη, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ “ANASTASIA” σημαίας Αυστρίας στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας Δουνέικων Δήμου Ηλίδας σε απόσταση εκατό (100) μέτρων περίπου από την ακτή σε βραχώδη αβαθή. 
   Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  καθώς και το ιδιωτικό  “ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ” Λ.Π. 109, το οποίο παρέλαβε τον Κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα, έναν 54χρονο αλλοδαπό,  καλά στην υγεία του, λόγω αδυναμίας προσέγγισης του ναυαγοσωστικού  σκάφους εξαιτίας του μικρού βάθους στο σημείο της προσάραξης.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.
 
  ******
 
  Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Γλύφας και Αμαλιάπολης για ακυβερνησία λόγω βλάβης του πηδαλίου του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΟΥΚΑΤΟΣ'' Ν.Κέρκυρας 719, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του οικείου λιμένα, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
   Άμεσα για την περιοχή, απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.,  περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και βοηθητικό σκάφος έτερου Ε/Γ-Τ/Ρ το οποίο με τη συνδρομή του έθεσαν σε λειτουργία τη μηχανή του ''ΔΟΥΚΑΤΟΣ''.
   Το Ε/Γ-Τ/Ρ κατέπλευσε αυτοδύναμα, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στο αλιευτικό καταφύγιο Πηγαδιού Πτελεού Μαγνησίας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
   Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΔΟΥΚΑΤΟΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
 
  Στον εντοπισμό και διάσωση δύο (02) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες,  περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
  Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή  ''ΨΑΛΙΔΙ'' ν.Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με δύο επιβαίνοντες.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη, στην ασφαλή μετεπιβίβαση  των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω.
   Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο ένας εκ των  δύο αλλοδαπών ως  χειριστής της λέμβου. 
 
*****
 
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-46χρονης, από το λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού,
- 75χρονης  από το λιμενίσκο Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  Ο ΡΩΣΟΣ'' Ν.ΣΚ 158.
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL