Θάνατος επαγγελματία αλιέα στα Μεστά Χίου –

Θάνατος επαγγελματία αλιέα στα Μεστά Χίου – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Κάλυμνο Τροχαία ατυχήματα με τραυματισμό στις Σπέτσες και τη Θεσσαλονίκη Θάνατοι λουόμενων στην Κόρινθο και το Μαρκόπουλο – Διακομιδές ασθενών

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεστών, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό αγνοούμενου 50χρονου επαγγελματία αλιέα, ο οποίος σύμφωνα με δήλωση οικείου του, είχε νωρίτερα μεταβεί με το υπό ιδιοκτησίας του σκάφος Α/Κ-Ε/Π ''ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ'' Λ.Χ. 2401 στη θαλάσσια περιοχή ''Τραχήλι'' δυτικής Χίου για διενέργεια αλιείας.

Άμεσα απέπλευσαν προς εντοπισμό του ανωτέρω τα αλιευτικά σκάφη ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣ'' Ν. Χίου 757, καθώς και το ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Λ. Χίου 1941, ο Κυβερνήτης του οποίου εντόπισε το αγνοούμενο σκάφος να έχει επικαθήσει στην αμμώδη ακτή Τραχηλίου, και τον αγνοούμενο αλιέα μέσα στη θάλασσα σε απόσταση περίπου 200 μέτρα από το σημείο της επικάθισης.

Ο ανωτέρω αλιέας περισυνελέγη χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στην ομώνυμη παραλία, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από Ιατρό του Κέντρου Υγείας Πυργίου, ενώ στη συνέχεια η σορός του μεταφέρθηκε στο ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Χίου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

  Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μεστών, ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' στο αλιευτικό καταφύγιο Λιθίου με ασφάλεια, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ ''KUAN YIN'' σημαίας Βρετανίας, για περιστατικό μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή περίπου 01 ν.μ. έξω από το λιμένα Καλύμνου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή τυχόν συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ρ/Κ ''ΑΝΤΩΝΙΟΣ'' Ν.Π. 7062 από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ανωτέρω ιστιοφόρο στο λιμένα Καλύμνου όπου προσέδεσε με ασφάλεια, συνοδευόμενο από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''KUAN YIN'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Σπετσών και συγκεκριμένα στην περιοχή Ντάπια, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 16χρονος, προσέκρουσε σε σταθμευμένο Φ.Ι.Χ. όχημα, με αποτέλεσμα την πτώση του στο οδόστρωμα και τον ελαφρύ τραυματισμό του.

Άμεσα ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σπετσών για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο ανωτέρω οδηγός καθώς και η μητέρα του.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο χώρο σταθμεύσεως οχημάτων μπροστά από τις εγκαταστάσεις διαχείρισης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στη Θεσσαλονίκη, όταν Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο που οδηγούσε 59χρονος, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 42χρονη.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο τραυματισμός της 42χρονης η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο ''Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ'' Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ” Κορινθίας, 84χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας “Καλού Γυαλού” Πόρτο Ράφτη, 77χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαρκόπουλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Μαρκόπουλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 78χρονης από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Τ/Ρ–Ε/Π ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745,

  • 50χρονης από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ'' Ν. Νάξου 57 και

  • βρέφους από το λιμένα Πάτμου στο λιμένα Παρθένι Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν. Λέρου 56.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL