Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Λέρο – Σύλληψη αλλοδαπού στο Ηράκλειο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου στο λιμένα Σικίνου

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Λέρο – Σύλληψη αλλοδαπού στο Ηράκλειο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου στο  λιμένα Σικίνου
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν. Καλύμνου 02, ότι το το εν λόγω πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή κατά την έξοδό του από τον όρμο Λακκίου Λέρου.
Το “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο  Κάλυμνο – Λέρο – Λειψοί – Πάτμος – Αρκιοί – Αγαθονήσι – Πυθαγόρειο Σάμου και επιστροφή, επέστρεψε στο λιμένα Λακκίου Λέρου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια πενήντα (50) επιβάτες.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι την την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 31χρονού αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά την αποβίβαση από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο εντός του οικείου λιμένα, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''FLYING CAT 4'' N.Π. 10659 ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα της Σικίνου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για Φολέγανδρο.
Στο ανωτέρω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση δεκαεπτά (17) επιβάτες, ενώ στο λιμένα Σικίνου ανέμενε προς επιβίβαση δύο (02) επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL