Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο -

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Χίο - Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στη Σαλαμίνα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα - Θάνατοι λουόμενων στη Χίο και την Ίσθμια

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ ''CENGALO'' σημαίας Ελβετίας, στη θαλάσσια περιοχή των νησίδων Πρασονήσια Οινουσσών, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το ιστιοφόρο σκάφος αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και συνοδευόμενο από σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Χίου. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''CENGALO'', ο οποίος στη συνέχεια του επετράπη κατόπιν προσκόμισης κατάλληλης βεβαίωσης αξιοπλοΐας – αποκατάστασης βλάβης.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα της περιοχής Αιαντείου ν. Σαλαμίνας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι η 44χρονη οδηγός και μοναδική επιβαίνουσα, καλά στην υγεία της, είχε εξέλθει του οχήματος με ιδίες δυνάμεις, ενώ στη συνέχεια το όχημα ανελκύστηκε χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο ύψος της εισόδου του λιμένα Κέρκυρας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 41χρονο, συγκρούστηκε με ηλεκτρικό ποδήλατο που οδηγούσε ένας 59χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 59χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Όρμος Λω, Βροντάδος Χίου, 76χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “Σκυλίτσειο” όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Ίσθμιας Κορινθίας, 84χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL