Τροχαίο δυστύχημα στην Κέρκυρα – Συλλήψεις ημεδαπών στην Πρέβεζα – Επιχείρηση ανάσυρσης παράνομων αλιευτικών εργαλείων από περιοχή NATURA – Διακομιδή ασθενούς

Τροχαίο δυστύχημα στην Κέρκυρα – Συλλήψεις ημεδαπών στην Πρέβεζα – Επιχείρηση ανάσυρσης παράνομων αλιευτικών εργαλείων από περιοχή  NATURA – Διακομιδή ασθενούς
 
Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως Κέρκυρας, όταν Ε.Δ.Χ. όχημα με οδηγό έναν 49χρονο, ανήλθε το διαχωριστικό της οδού, προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού και ακινητοποιήθηκε.
Ο οδηγός παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, χωρίς τις αισθήσεις του και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ,όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
*****
Για κλοπή ιχθύων, απείθεια και αντίσταση συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 51 ετών, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΣΚΑΡΑ” Πρέβεζας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω, επιβαίνοντες σε ταχύπλοο σκάφος, δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις του πληρώματος περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για διενέργεια ελέγχου και προσπάθησαν να διαφύγουν εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Μετά την ακινητοποίησή του σκάφους διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω είχαν αφαιρέσει περί τα διακόσια κιλά (200kg) αλιεύματα του είδους τσιπούρα και λαβράκι από  μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.
 
*****
Στοχευμένη επιχείρηση  διεξήχθη, πρωινές ώρες της 25-06-2018, από την Λιμενική Αρχή Στυλίδας σε συνεργασία με επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς αλιευτικούς   συλλόγους στην θαλάσσια περιοχή εκβολών – δέλτα Σπερχειού, Μαλιακού κόλπου – Υπερχειλιστή ποταμού Γερμανικής Τάφρου, με σκοπό την ανάσυρση από τη θάλασσα αυτοσχέδιων κλωβών, με τους οποίους αλιεύονται θαλάσσιοι οργανισμού σε περιοχή που απαγορεύεται, καθώς τελεί υπό καθεστώς χαρακτηρισμού NATURA.
Από την περιοχή ανασύρθηκαν περίπου ενενήντα (90) τεμάχια κλωβών, τα οποία κατασχέθηκαν και πρόκειται να καταστραφούν.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr 
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 86χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL