Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου σε Ι/Φ στους Οθωνούς – Συλλήψεις αλλοδαπών στο Ηράκλειο και στη Ρόδο - Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στην Κω- Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο στη Νάξο

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από την 61χρονη αλλοδαπή κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους «GREY GOOSE» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, ότι μεσημβρινές ώρες χθες το Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ ΙΙ» Ν.Κ. 33, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κέρκυρα – Διαπόντιοι νήσοι, κατά την διαδικασία πρόσδεσης στο λιμένα Άμμου Οθωνών προσέκρουσε στο ανωτέρω ιστιοφόρο, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην είσοδο του λιμένα με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, προξενώντας του μικρές υλικές ζημιές. 
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου  μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ κατόπιν έκτακτης επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ ΙΙ» δεν διαπιστώθηκε βλάβη ή ζημιά.
*****
Στη σύλληψη ενός 27χρονού αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά την επιβίβαση του σε Κ/Ζ πλοίο, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στον προβλήτα IV-V λιμένα Ηρακλείου και είχε προορισμό το λιμάνι Βενετίας Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχε ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα . 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, 32 και 18 ετών αντίστοιχα προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενικής Αρχή Ρόδου από τον ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ πλοίου «CELEBRITY REFLECTION» σημαίας Μάλτας ότι το πλήρωμα του πλοίου εντόπισε στο πρυμναίο χώρο δύο (02) αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν επιβιβασθεί λαθραία, προκειμένου μεταβούν στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου .
*****
Στον εντοπισμό οκτώ (08) αλλοδαπών και στη σύλληψη του 19χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Κω.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκαν στην ακτή της θαλάσσιας περιοχής “ΨΑΛΙΔΙ” ν. Κώ οκτώ (08) αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί  από πολυεστερική λέμβο που είχε ήδη εντοπιστεί και ακινητοποιηθεί από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο χειριστής της οποίας συνελήφθη ως ο διακινητής.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα,  η Λιμενική Αρχή Νάξου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ- Τ/Ρ πλοίου “ΑΘΗΝΑ ” Ν.Π. 12555, ότι 24χρονος αλλοδαπός επιβάτης, χρήζει άμεσης ιατρικής περίθαλψης. 
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ με τη συνοδεία τριών (03) ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Νάξου, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε εν λόγω τουριστικό σκάφος για παροχή ιατρικής βοήθειας στον ασθενή.
Το “ΑΘΗΝΑ ” συνοδεία του Π.Λ.Σ. κατέπλευσε στο λιμάνι της Ηρακλειάς και ο ασθενής μεταφέρθηκε στο τοπικό Αγροτικό Ιατρείο, ενώ στη συνέχεια το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσε μεταφέροντας τον 24χρονο συνοδεία ων ιατρών στο λιμάνι της Νάξου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL