Τραυματισμός λιμενεργάτη στο Ηράκλειο – Θάνατοι λουόμενων στη Χαλκιδική και τον Βόλο- Ατύχημα κατά τη διάρκεια εργασιών σε φορτηγό πλοίο στην Ελευσίνα – Διακομιδή ασθενών

Τραυματισμός λιμενεργάτη στο Ηράκλειο – Θάνατοι λουόμενων στη Χαλκιδική και τον Βόλο- Ατύχημα κατά τη διάρκεια εργασιών σε φορτηγό πλοίο στην Ελευσίνα – Διακομιδή ασθενών
 
    Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου για τραυματισμό 57χρονου λιμενεργάτη στο Φ/Γ ''ΖΩΗ'' Ν.Π. 11342, κατά τη διάρκεια εργασιών.
Συγκεκριμένα, ο 57χρονος τραυματίστηκε στο δεξί χέρι και πόδι κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης ενός δέματος ρολού (σίδερα) και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου  για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
 
*****
 
  Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, 84χρονος ημεδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή “Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ” Χαλκιδικής.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
      Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
 
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, 82χρονος ημεδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή Αγιόκαμπου Λάρισας.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας “Αγίας Λάρισας”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
      Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Αγιόκαμπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, ότι κατά τη διάρκεια εργασιών μεταφόρτωσης χύμα σίτου από το Φ/Γ πλοίο “NEW GEMINI” σημαίας Μάλτας στο  Φ/Γ πλοίο “SFAX ” σημαίας Τυνησίας, που ήταν παραβεβλημένα στον λιμένα Ελευσίνας, προκλήθηκε ατύχημα με τον ανυψωτικό γερανό.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε βλάβη στον ενσωματωμένο ανυψωτικό γερανό, κενό φορτίου, του Φ/Γ πλοίου “SFAX ” με αποτέλεσμα την πτώση της αρπαγής του και την πρόκληση υλικών ζημιών στα πλευρικά κιγκλιδώματα του  Φ/Γ πλοίου “NEW GEMINI”.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια  ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω Φ/Γ πλοίων μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας και ανυψωτικών μέσων από τον παρακολουθούντα αυτούς νηογνώμονα.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάτμου προς το λιμένα Παρθένι Λέρου, με το Ε/Γ- Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν.Λ. 56, μία 66χρονη ημεδαπή και ένας 77χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL