Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή στη Μήθυμνα –

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή στη Μήθυμνα – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Ανεύρεση όπλου στη Νεάπολη Βοιών – Τραυματισμός επιβάτη Τ/Ρ-Ε/Π σκάφους στην Ιθάκη Τροχαία ατυχήματα στη Μυτιλήνη, την Ιθάκη και την Πάτμο Θάνατοι λουόμενων στην Παλαιά Φώκαια και τη Σκάλα Αταλάντης

 

Στον εντοπισμό σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς επίσης και στη σύλληψη του χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε.

Συγκεκριμένα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο ευρίσκετο σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018'' εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ'' Συκαμιάς ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο από την οποία αποβιβάστηκε ικανός αριθμός αλλοδαπών επιβαινόντων.

Από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο χειριστής της ανωτέρω λέμβου.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα ενός (61) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, πρωινές ώρες σήμερα, για τον εντοπισμό όπλου στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΤΩΝΗΣΙ'' ν. Ελαφόνησου.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ένα πολυμετρικό πιστόλι μαύρου χρώματος με έναν γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια με εμφανή σημάδια διάβρωσης, το οποίο βρέθηκε σε βάθος περίπου δύο μέτρων και σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από την ακτή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ευρήματα.

 

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Τ/Ρ-Ε/Π ''ΜΙΣ ΜΠΟΣ'' Ν.Π. 11898 για περιστατικό τραυματισμού ενός 47χρονου αλλοδαπού επιβάτη, ενώ βρισκόταν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κιονίου ν. Ιθάκης.

Το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε στο λιμένα Κιονίου Ιθάκης, από όπου ο τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η διακομιδή του με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΙ'' Ν.Π. 6841 στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιθάκης.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της οδού Π. Κουντουριώτη στη Μυτιλήνη, όταν δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 20χρονος, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 23χρονος.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο τραυματισμός του 20χρονου, ο οποίος αφού διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, από όπου και εξήλθε, συνελήφθη διότι διαπιστώθηκε ότι στερούνταν άδειας οδήγησης δίκυκλου μοτοποδήλατου, καθώς επίσης και ότι είχε προβεί στην κλοπή του οχήματος που οδηγούσε. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το ως άνω δίκυκλο μοτοποδήλατο ήταν ανασφάλιστο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις κατά των οδηγού και ιδιοκτήτη.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Βαθέος Ιθάκης, όταν δίκυκλο όχημα και ο 51χρονος οδηγός του βρέθηκαν επί του οδοστρώματος, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ο ανωτέρω 51χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η διακομιδή του με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΙΙ'' Ν.Π. 6841 στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιθάκης.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, στη Νέα μαρίνα Σκάλας ν. Πάτμου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 43χρονο, προσέκρουσε αρχικά σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μία 71χρονη αλλοδαπή και στη συνέχεια σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μία 72χρονη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάτμου, ενώ ο 43χρονος οδηγός μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, από όπου και εξήλθε.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ανάβυσσου, 69χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Φώκαιας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Σχοινιά Λιβανάτων, 73χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL