Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα, την Πάτρα και τη Χίο –

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα, την Πάτρα και τη Χίο – Πυρκαγιά σε Ι/Φ σκάφος στο Νυδρί – Σύλληψη Κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη ΣτυλίδαΘάνατος λουόμενου στη Μύκονο

 

Στη σύλληψη πέντε (05) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου εντός του οικείου λιμένα, οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν δελτία αιτούντος διεθνούς προστασίας ετέρων προσώπων, με σκοπό να ταξιδέψουν προς λιμένα Πειραιά.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Ι/Φ ''MARNIC'' σημαίας Ολλανδίας, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά ν. Μεγανησίου Λευκάδας, με μοναδικό επιβαίνοντα τον Κυβερνήτη του.

Άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με κλιμάκιο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου εντόπισαν το ''MARNIC'' και προέβησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο Κυβερνήτης, ο οποίος είχε νωρίτερα περισυλλεχθεί από διερχόμενο Ι/Φ σκάφος, μετεπιβιβάστηκε σε σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Νυδρίου, καλά στην υγεία του.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου, ενώ το σκάφος βυθίστηκε, χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Στη σύλληψη του Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΑΡΙΑΝΑ'' Ν.Β. 1772 προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας, διότι σε αλκοομέτρηση που πραγματοποιήθηκε, προέκυψαν οι μετρήσεις 0,62mg/l και 0,64mg/l.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Στυλίδας.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή Καλαμοπόδι ν. Μυκόνου, 30χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL