Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Θάνατος λουόμενης στη Φοινικούντα –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Θάνατος λουόμενης στη Φοινικούντα  – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ πλοίου στην Κέρκυρα  
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ” ν. Λέσβου μηχανοκίνητη πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων. 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία Φοινικούντας ν. Μεσσηνίας, 81χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πύλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Λιμεναρχείο Πύλου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω μηχανικής βλάβης του Ι/Φ ''PRINCESS LEA'' σημαίας Ολλανδίας, στη θαλάσσια περιοχή νότια του λιμένα Βασιλικής Λευκάδας, με επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.
Άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ'' Ν.Λ. 321, με τη βοήθεια του οποίου το ''PRINCESS LEA'' κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Βασιλικής Λευκάδας, συνοδευόμενο και από το περιπολικό σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ως άνω Ι/Φ σκάφους.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΙ” Ν.Κέρκυρας 33, ότι το εν λόγω πλοίο κατά την προετοιμασία απόπλου από τον οικείο λιμένα προς διαπόντια νησιά (Ερεικούσα-Μαθράκι-Οθωνοί) παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΙΙ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL