Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Υ/Γ πλοίου στις Σπέτσες – Θάνατος αλλοδαπού στην Κω – Θάνατος λουόμενου στην Ηγουμενίτσα – Θάνατος ημεδαπής στην Ελαφόνησο - Πτώση αλλοδαπού στη θάλασσα στη Μυτιλήνη – Κατάσχεση αλιευμάτων στη Νέα Μηχανιώνα – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σπετσών, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι το  Ε/Γ – Υ/Γ σκάφος ''FLYING CAT 3'' Ν. Π. 10562, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα ν. Σπετσών προς το λιμένα Πειραιά με ενδιάμεσους λιμένες προσέγγισης την Ύδρα και τον Πόρο παρουσίασε βλάβη στη διανομή ηλεκτρικού φορτίου του πλοίου.
Επί του πλοίου μετέβη Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Σπετσών το οποίο κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, διαπίστωσε  ότι οι δύο ηλεκτρομηχανές δεν δύναται να αναλάβουν το ηλεκτρικό φορτίο του πλοίου. 
Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''FLYING CAT 3'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή «ΚΡΗΤΙΚΑ» ν. Κω, 58χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή Δρέπανου Ηγουμενίτσας, 46χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) Ηγουμενίτσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΙΜΟΣ» ν. Ελαφονήσου, 77χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαφόνησου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης για πτώση αλλοδαπού στη θάλασσα στην περιοχή του εσωτερικού λιμένα Μυτιλήνης. 
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επιβαίνων του οποίου προέβη στην ρίψη κυκλικού σωσιβίου και κατόπιν ανάσυρση του άνδρα από τη θάλασσα.
Ο αλλοδαπός διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ”, όπου παρέμεινε για νοσηλεία.
*****
Εξήντα κιλά (60kg) αλιεύματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ύστερα από διενεργηθέντα έλεγχο στην Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα κατά τον έλεγχο εντός των ψυκτικών θαλάμων Ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξήντα (60) κιλά ιχθύες του είδους “MULLUS BARBATUS” (ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ) μικρού μεγέθους, διαστάσεων 7 έως 10 εκατοστών, κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 11 εκατοστών.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκε αλιευτική παράβαση κατά της ιχθυέμπορου, ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
79χρονης από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Τ/Ρ-Ε/Π ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745 και
63χρονου, από το λιμένα ν. Γαύδου στο λιμένα Χώρας Σφακίων, με το Τ/Χ σκάφος  '' ΡΟΒΙΝΣΩΝΑΣ'' Τ.Χ. 487 και
29χρονου και 28χρονης,  από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL