Ανεύρεση σορού ανδρός σε προχωρημένη σήψη στη Χαλκίδα –Βεβαίωση διοικητικών παραβάσεων στη Ζάκυνθο – Θάνατος ημεδαπής στην Επανομή - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Σύλληψη οδηγού οχήματος για μεταφορά με κόμιστρο στη Μύκονο

Εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, μία (01) σορός άνδρα, σε προχωρημένη  σήψη,  στη θαλάσσια περιοχή Γλύφα Χαλκίδας στη θέση «ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ».
Η ανωτέρω σορός,  έφερε μαύρη μπλούζα με μακριά μανίκια , μαύρο τζιν παντελόνι και μαύρα υποδήματα, ενώ κατόπιν αναζήτησης διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 41χρονο ημεδαπό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής Πανεπιστημίου Αθηνών.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι οι πέντε (05) επιβαίνοντες του σκάφους «ΑΡΓΩ ΙΙ» Σ.Ζ. 738, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο εντός του κόλπου Λαγανά, πιθανόν να ήταν κάτω από την επήρεια αλκοόλ.
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή Λαγανά στο σημείο εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής στο οποίο ανήκει το ανωτέρω σκάφος.
Με τον κατάπλου του «ΑΡΓΩ ΙΙ» στο ανωτέρω σημείο διενεργήθηκε αλκοομέτρηση με χρήση συσκευής αλκοόμετρου στον 20χρονο αλλοδαπό κυβερνήτη του σκάφους, αποτέλεσμα της οποίας ήταν 0,29 mg/l οινοπνεύματος στον εκπνεόμενο αέρα και του βεβαιώθηκε σχετική διοικητική παράβαση.
Επιπλέον διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση στο πόστο εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής κατά την οποία βεβαιώθηκαν διοικητικές παραβάσεις.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή παραλίας «ΠΑΛΙΟΥΡΑ» Επανομής, 78χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Στη σύλληψη  δύο (02) αλλοδαπών, ενός 47χρονου και μίας 66χρονης προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών του Τμήματος Αλλοδαπών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία,  κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Στη σύλληψη ενός 44χρονου οδηγού Ι.Χ. οχήματος, προέβησαν , μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο τροχονομικών ελέγχων από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκε το ανωτέρω όχημα, το οποίο είχε μισθώσει εταιρεία από εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, με οδηγό τον 44χρονο να διενεργεί επιβατικές μεταφορές με κόμιστρο κατά παράβαση του άρθρου 18 παρ. 1 του Ν. 1903/1990 όπως αντικαταστάθηκε με το αρ. 22 του Ν. 4530/2018.
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, που διενεργεί την προανάκριση, αναζητούνται επίσης ο ιδιοκτήτης και ο διαχειριστής της μισθώτριας εταιρείας του οχήματος.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL