Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή – οπλοχρησία και επικίνδυνη σωματική βλάβη στη Μύκονο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ - Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά – Διάσωση αλλοδαπού άνδρα στον Ωρωπό – Παροχή συνδρομής σε σκάφος στον Πόρο – Εντοπισμός πυρομαχικών στη Σύρο –

Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή – οπλοχρησία και επικίνδυνη σωματική βλάβη στη Μύκονο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ - Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά – Διάσωση αλλοδαπού άνδρα στον Ωρωπό – Παροχή συνδρομής σε σκάφος στον Πόρο – Εντοπισμός πυρομαχικών στη Σύρο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Αίγινα - Διακομιδή ασθενών
 
Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου, στην περιοχή Ψαρρού.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή από το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου για σοβαρό περιστατικό διαπληκτισμού μεταξύ ιδιωτών στην ανωτέρω περιοχή.
Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι ο 39χρονος αλλοδαπός είχε προκαλέσει σωματική βλάβη με τη χρήση μαχαιριού σε 38χρονο ημεδαπό.
Ο ανωτέρω δράστης ακινητοποιήθηκε από υπαλλήλους καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής και εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ ο 38χρονος μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου διαπιστώθηκε τραύμα στην κοιλιακή χώρα και αφού καθαρίστηκε έγινε συρραφή.
Ο 39χρονος διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου όπου εξήλθε χωρίς παθολογικά ευρήματα.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Υ/Γ “FLYING DOLPHIN ΧVII”  Ν.Π.11483, στον άξονα μετάδοσης της δεξιάς κύριας μηχανής κατά την εκτέλεση έκτακτου δρομολογίου,  από Ύδρα προς λιμένα Πειραιά.
Το “FLYING DOLPHIN  ΧVII”, πλέοντας συμβατικά, κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι ογδόντα δύο (82) επιβάτες που μετέφερε.
Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ωρωπού, απογευματινές ώρες χθες,  από ιδιώτη, ότι περισυνέλεξε με το σκάφος του «AQUA MONSTER» Λ.Ω. 8033 από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Μαρκοπούλου Ωρωπού, άνδρα νεαρής ηλικίας, ο οποίος βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ενώ ρυμούλκησε με ασφάλεια το θαλάσσιο μοτοποδήλατο (JET-SKI), το οποίο χειριζόταν, στην παραλία.
Στη συνέχεια ο ανωτέρω άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο δήμου Ωρωπού και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.».
Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής πήγαν στην περιοχή και από πληροφορίες που συνέλεξαν διαπιστώθηκε ότι  ο ανωτέρω έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια χειρισμού του εν λόγω θαλάσσιου μοτοποδηλάτου και πρόκειται για 27χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Μεθάνων και Πόρου Τροιζηνίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για σκάφος σε δυσχερή θέση με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αγίου Νικολάου και Κρασοπαναγιάς Μεθάνων.
Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ – Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Π. 108 , τα οποία εντόπισαν το σκάφος «ΣΤΕΛΛΑ» Ν. Πόρου 1441 πλησίον της θαλάσσιας περιοχής Κρασοπαναγιάς με τους δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες  έναν 68χρονο και μία 55χρονη, καλά στην υγεία τους.
Το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέως Μεθάνων, όπου από το Λιμεναρχείο Πόρου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου από το Αστυνομικό Τμήμα Σύρου για εντοπισμό πυρομαχικών στη θαλάσσια περιοχή «ΑΣΤΕΡΙΑ» Ερμούπολης Σύρου από αλλοδαπό λουόμενο, ο οποίος τα περισυνέλεξε και τα παράδωσε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.
Τα ανωτέρω πυρομαχικά, μια (01) χειροβομβίδα, τμήματα χειροβομβίδων και κάλυκες φυσιγγίων, παραδόθηκαν στην οικεία Λιμενική Αρχή όπου φυλάσσονται προσωρινά σε κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο, ενώ ενημερώθηκαν το Γ.Ε.Ν. και η Ν.Δ.Α. για τις δικές τους ενέργειες. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης  του Ι/Φ σκάφους ''RHEYA'' σημαίας Φιλανδίας πλησίον λιμένα Σουβάλας Αίγινας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.
Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Π-Κ/Δ σκάφος ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι-ΡΕΣΚΟΥΕ'' Τ.Α. 203 στο οποίο επέβενε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής. Με τη συνδρομή του ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι-ΡΕΣΚΟΥΕ'' αποκολλήθηκε το ανωτέρω σκάφος και με ιδία μέσα, συνοδεία του Π.Λ.Σ. και του Ε/Π-Κ/Δ σκάφους, κατέπλευσε στο λιμάνι της Αίγινας .
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''RHEYA'' μέχρι επιθεώρησης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας,  ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μία 90χρονη και ένας 13χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL