Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θήρα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θήρα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι οκτώ (28) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡ.“ΠΡΑΣΣΟΥ” ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
*****
 
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι κατά τη διάρκεια φόρτωσης Φ/Γ οχήματος στο Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ANDROS JET” σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον λιμένα “ΑΘΗΝΙΟΣ” ν.Θήρας, υπέστη ζημιά ο καταπέλτης του πλοίου και συγκεκριμένα οι σύνδεσμοι μεταξύ του πρώτου και δεύτερου τμήματος αυτού.
Το πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Σύρο για Πάρο-Νάξο-Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο-Θηρασιά-Θήρα με τελικό προορισμό την Ανάφη.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι πενήντα πέντε (55) επιβάτες με προορισμό την Ανάφη, πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 35 και 42 ετών, προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος, κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια του 42χρονου, που τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από λιμένα Αλόννησου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001, 30χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.   
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL