Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ραφήνα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενών

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ραφήνα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενών
 
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “TERA JET” σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών πρυμνοδέτησης του πλοίου στον οικείο λιμένα, διαπιστώθηκαν έντονοι κραδασμοί, προερχόμενοι από το σύστημα υδροπρόωσης της τουρμπίνας, πιθανόν από εισχώρηση αντικειμένου. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του.
 
*****
 
Στη σύλληψη  ενός  56χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
        Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών του Τμήματος Αλλοδαπών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό,  κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ένας 13χρονος και μία 85χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.   
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL