Πρόσκρουση Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στη Ρόδο –

Πρόσκρουση Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στη Ρόδο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου στον Πειραιά Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Ζάκυνθο – Σύλληψη οδηγού στη Μύκονο – Θάνατοι λουόμενων στον Ωρωπό – Διακομιδές ασθενών

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΣΕΜΠΕΚΟ'' Ν.Π. 12527 για περιστατικό πρόσκρουσης στην προβλήτα του εμπορικού λιμένα Ρόδου, κατά τη διαδικασία απόπλου του προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για λιμένα ν. Σύμης.

Από το περιστατικό προκλήθηκε μικρή ρηγμάτωση μήκους περίπου 40cm και πλάτους περίπου 20cm στην πλώρη του πλοίου (στρίτσο) και σε απόσταση περίπου 70cm πάνω από την ίσαλο γραμμή, εκδορές στην αριστερή πλευρά του πλοίου, ενώ δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Στο ανωτέρω πλοίο επέβαιναν έξι (06) μέλη πληρώματος και σαράντα πέντε (45) επιβάτες, καλά στην υγεία τους, και οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΕΜΠΕΚΟ'' μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''SEA JET 2'' Ν.Π. 10571 για περιστατικό μηχανικής βλάβης (πιθανόν εμπλοκή ξένου αντικειμένου) στον υδροπροωθητήρα της μίας εκ των τεσσάρων συνολικά κύριων μηχανών του, κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου από λιμένα Σερίφου προς λιμένα Πειραιά.

Το ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου του αυτοδύναμα και αφού κατέπλευσε στο λιμένα Πειραιά αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι τριακόσιοι ένας (301) επιβάτες.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SEA JET 2'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΓΟΥΑΙΤ ΜΠΟΟΥΤ'' Ν.Ζ. 209, ότι κατά την προσπάθεια μεταφοράς του ανωτέρω πλοίου από το αγκυροβόλιο εντός του όρμου Πόρτο Βρώμη Ζακύνθου προς το σημείο επιβίβασης επιβατών, χτύπησε η προπέλα σε πέτρα με αποτέλεσμα να στραβώσει ο έλικας.

Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε με ασφάλεια και με μοναδικό επιβαίνοντα τον ως άνω Κυβερνήτη του, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΓΟΥΑΙΤ ΜΠΟΟΥΤ'' μέχρι αποκατάστασης ζημιάς και σύνταξης πρακτικού αποκατάστασης βλάβης από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Ζακύνθου.

 

*****

 

Για παράνομη επιβατική μεταφορά συνελήφθη ένας οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο νέο λιμένα Μυκόνου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διενέργειας τροχονομικών ελέγχων εντοπίστηκε ο ανωτέρω να μεταφέρει με κόμιστρο και με το υπό ιδιοκτησίας του ιδιωτικής χρήσης επιβατικό όχημα τρεις (03) αλλοδαπούς επιβάτες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΑΓΚΩΝΑΣ” Καλάμου Αττικής, 89χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς “ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ” όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Νεκροτομείο Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Μαρκόπουλου Δήμου Ωρωπού, 80χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Α. ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο νεκροτομείο Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές και απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 19χρονου από το λιμένα ν. Νάξου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IVN.N. 64 και

  • 47χρονου από το λιμένα Κουκουναριών ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.Σ. 158.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL