Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα –

Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στη Θεσσαλονίκη Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στο Ηράκλειο – Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στο Σαρωνικό – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στη Ζάκυνθο – Διακομιδές ασθενών

 

  Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

  Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

   

  *****

   

  Στην απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' Ν.Π. 8681 προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα οργανισμό.

  Συγκεκριμένα, Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων προέβη σε έκτακτη επιθεώρηση του ως άνω πλοίου, κατά την οποία διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε θέματα ασφάλειας του πλοίου και των επιβαινόντων σε αυτό.

  Το ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' εκτελούσε τοπικά δρομολόγια από λιμένα Θεσσαλονίκης προς Περαία – Ν. Επιβάτες με επιστροφή, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

   

  *****

   

  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ''ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ Σ'' Ν. Λέρου 07 για περιστατικό μηχανικής βλάβης στην κύρια μηχανή του, κατά τον πλου του από λιμένα Ηρακλείου για λιμένα ν. Κέας, με εννέα (09) μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

  Το ανωτέρω πλοίο, με τη συνδρομή του Ρ/Κ ''ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ'' Ν. Ηρακλείου 135, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ηρακλείου, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

  Από την οικεία Λιμενική Αρχή πρόκειται να κινηθεί η διαδικασία επιβολής των νόμιμων διοικητικών κυρώσεων.

   

  *****

   

  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, απογευματινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό ακυβερνησίας του Τ/Χ ''ΦΑΜΙΛΥ'' Τ.Π. 943-Ζ΄ λόγω αδυναμίας χρήσης μηχανής (απώλεια ηλεκτρικής ισχύος), στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ν. Υδρούσας, με δύο (02) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

  Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος, το οποίο αφού αποκατέστησε τη βλάβη με ιδία μέσα και εκκίνησε τις μηχανές, κατέπλευσε στη μαρίνα Καλλιθέας, συνοδευόμενο από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

   

  *****

   

  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΑΝΣΕΤ ΚΡΟΥΙΖΕΡ Ι'' Ν.Κ. 704 για δυσλειτουργία στην αριστερή προπέλα, ενώ βρισκόταν ανοιχτά της περιοχής Αργασίου Ζακύνθου με προορισμό το λιμένα Ζακύνθου, κενό επιβατών.

  Το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ζακύνθου, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς.

   

  *****

   

  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 10χρονης αλλοδαπής από τη ν. Κάλαμο Λευκάδας στο λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το θαλάσσιο ταξί “ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ” N.Λ. 313 και

  • 65χρονης αλλοδαπής από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

   

  Σχετικά αρχεία: 

  Κατηγορία:


  Wildcard SSL