Εντοπισμός και κατάσχεση επικίνδυνων ειδών στο Ηράκλειο – Θάνατος ημεδαπής στην Πρέβεζα και ημεδαπού στα Μέθανα - Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στο Φισκάρδο – Σύλληψη ημεδαπού για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης στο Μαρμάρι –

Εντοπισμός και κατάσχεση επικίνδυνων ειδών στο  Ηράκλειο – Θάνατος ημεδαπής στην Πρέβεζα και ημεδαπού στα Μέθανα - Τραυματισμός επιβάτη Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στο Φισκάρδο – Σύλληψη ημεδαπού για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης στο Μαρμάρι – Σύλληψη αλλοδαπών στη Χίο -   Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στη Νεάπολη Βοιών
 
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου σε επικαθήμενο όχημα, το οποίο εκφορτώθηκε από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον οικείο λιμένα προερχόμενο από Πειραιά, εντοπίστηκαν επικίνδυνα είδη και ουσίες, συνολικού βάρους επτά χιλιάδων τετρακοσίων είκοσι έξι κιλών και οκτακοσίων γραμμαρίων (7.426,8 κ.), η μεταφορά των οποίων απαγορεύεται με κανονικά δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 405/96.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 65χρονος οδηγός του φορτηγού οχήματος, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω είδη ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» Ακτίου Αιτ/νίας, 80χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ» Μεθάνων Τροιζηνίας, 73χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κ.Υ. Γαλατά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Μεθάνων του Λιμεναρχείου Πόρου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, από τον κυβερνήτη του επαγγελματικού σκάφους αναψυχής «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» Ν.Θ. 1355, για τον τραυματισμό του 4χρονου υιού του, μετά από πτώση του εντός του σκάφους, ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στην παραλία «ΜΗΛΙΑ» Αλόννησου .
Ο 04χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλόννησου και στη συνέχεια στο Γ. Ν. Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» με το Ε/Π-Ε/Τ σκάφος «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν.Π. 10001 για διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Ένας 17χρονος  συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρύστου  εντός Χερσαίας Ζώνης λιμένα Μαρμαρίου. 
Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω οδηγούσε Φ/Γ – Ι.Χ.  όχημα στερούμενος την προβλεπόμενη άδεια ικανότητας.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη  του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, στον λιμένα Αγίας Ερμιόνης σε ιστιοφόρο σκάφος, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω εισήλθαν στην Ελληνική Επικράτεια χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή,  από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, στην περιοχή «ΚΑΤΑΓΕ'Ι'ΚΑ» Νεάπολης Λακωνίας .
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Κατηγορία:


Wildcard SSL